Hoppa till innehållet
Nyheter

Tulldagen 2015

Vill du veta mer om vilka regler som gäller när du ska importera varor till Sverige? Tulldagen arrangeras i Malmö den 7 oktober, i Göteborg den 8 oktober och i Stockholm den 13 oktober.

På Tulldagen kan du få information om vilka uppgifter du behöver lämna inför tulldeklaration och hur tullagerhantering ser ut, råd inför klassificering av varor och information om aktuella handelspolitiska frågor. Fokus ligger på de förändringar som den nya tullkodexen som ska börja tillämpas den 1 maj 2016 kommer att innebära.

Marknadskontrollrådets ordförande Peter Strömbäck kommer att tala om vilka skyldigheter en importör har för att kunna släppa ut produkter på marknaden, hur man kan få hjälp av svenska myndigheter för att få koll på tillämplig produktlagstiftning för att undvika t.ex. förstöring av produkter eller kostsamma återkallelser, samt om samarbetet mellan tull- och marknadskontrollmyndigheter i Sverige och EU.

Tulldagen är ett samarbete mellan Tullverket, Stockholms handelskammare, Västsvenska handelskammaren, Sydsvenska industri- och handelskammaren och Transportindustriförbundet. Det är ett årligt arrangemang och en viktig mötesplats för alla aktörer som sysslar med import och export.