Hoppa till innehållet
Nyheter

Swedac utbildar utvecklingsländer inom ackreditering och kvalitetskontroll

I många utvecklingsländer finns ett stort behov av stöd för att bygga kvalitetsinfrastruktur. Ett flertal svenska myndigheter arbetar tillsammans med Swedac för att underlätta och kvalitetssäkra rättvis frihandel i ett hållbart samhälle.

Ackreditering och teknisk kontroll bidrar till eliminering av tekniska handelshinder.

Swedac har förutom sitt ordinarie myndighetsuppdrag inom ackreditering och teknisk kontroll även ett uppdrag att delta i utvecklingsarbete för att bland annat stödja utvecklingsländer i att nå upp till WTOs avtal och eliminera tekniska handlingshinder. Nu lanseras ett servicekoncept där alla utbildningar samlas under samma tak, namnet blir Swedac Academy.

Swedac har lång erfarenhet av utvecklingsstöd och har sedan 1999 utbildat fler än 1850 personer från 90 länder inom ackreditering och kvalitet. Nu tydliggörs erbjudandet genom Swedac Academy.
Målgruppen för utbildningarna är fortsatt framförallt utvecklingsländer. Via Swedac Academy bidrar Sverige till utvecklingen av kvalitetsinfrastruktur globalt. Sveriges höga anseende och stora trovärdighet inom frågor som jämställdhet och antikorruption stärker intresset för utbildningarna.

– Målet med utbildningarna är att stärka den svenska och den internationella infrastrukturen, allt för att underlätta och kvalitetssäkra rättvis frihandel i ett hållbart samhälle. Swedac har genom tidigare utbildningar, tillsammans med andra svenska myndigheter och experter, bidragit till eliminering av tekniska handelshinder och stärkt livsmedelssäkerhet, ett arbete vi vill fortsätta med inom ramen för Swedac Academy, säger Merih Malmqvist Nilsson, chef för Internationella sekretariatet vid Swedac.
För mer information besök gärna vår hemsida www.swedac.se och ta del av vår utbildningskatalog.
Merih Malmqvist Nilsson, ställföreträdande generaldirektör och chef för avdelningen utveckling och kommunikation, Swedac
Telefon: 033-17 77 33

Åsa Kultje, kommunikationschef Swedac
Telefon: 070-857 77 10, 033-177736