Hoppa till innehållet
Tjänster

När en organisation som ansökt om ackreditering uppfyller alla krav för den sökta ackrediteringen fattar Swedac ett beslut om ackreditering. Beslutet består av ett beslutsbrev, en bilaga med ackrediteringens omfattning och ett ackrediteringscertifikat.

Beslutsbrevet innehåller det formella beslutet, Swedacs motivering till beslutet samt upplysningar om kraven för ackreditering. Här framgår även att ackrediteringen gäller tillsvidare utan tidsbegränsning. Det finns undantag då beslutet är tidsbegränsat, exempelvis inom verifiering av växthusgaser och certifiering av livsmedel och det framgår av respektive beslutsbrev.

Bilagan ackrediteringens omfattning innehåller uppgifter om vad och för vilka uppgifter organisationen är ackrediterad. Innehållet i bilagan finns tillgängligt på Swedacs webbplats.

Ackrediteringscertifikatet ger en övergripande bild av ackrediteringen på svenska och engelska och kan exempelvis användas av det ackrediterade organet för att visa sin ackreditering i kontakter med externa parter.